Thyregod Spejderne

Thyregod Spejderne

Sammen rykker vi grænser

Sommerlejr til Kandersteg

14. juli 2016 · Nyheder, Senior nyt, Trops nyt · Skrevet af lassethy

rundvisningSommerlejren for gruppens trop- og seniorspejdere gik i år til Kandersteg i Schweiz. Her ligger der et internationalt spejdercenter, som blev oprettet helt tilbage fra Baden-Powells tid.

Efter en lang togtur fra Thyregod ankom spejderne til centret søndag formiddag, hvor Ninna, som er hjælper på centret, gav en rundvisning på hele lejrpladsen. Vores egen lille lejrplads blev stille og roligt opbygget i løbet af dagen, og efter middagsmaden var det tid til den første aktivitet. Aktiviteten var en sports aktivitet, og vi skulle dyste mod spejdere fra andre lande i blandt andet fodbold og volleyball. Efter aktiviteten fik lavet turens første varme måltid over trangia, bestående af pasta og ostesovs med bacon.

 

 

 

ineMandag skulle vi ud på turens første vandretur i de schweiziske alper. Vi tog en lift op for at komme op i højden, og herfra skulle vi så gå ned. Vi oplevede de velkendte schweiziske køer med klokker om halsen, og udsigten til en masse bjerge. Det meste af turen gik vi langs en flod, hvor vi kunne se nogle af naturens vilde kræfter, når der pludselig kom store vandfald og strøm i vandet.

fiskEfter aftensmaden var det tid til endnu en international aktivitet. Centret havde arrangeret “International Evening” hvor spejdere fra forskellige lande havde en stand, hvor man kunne vise sit land frem. Vi havde selvfølgelig taget godt dansk rugbrød og lakrids med. De andre deltagere kunne både prøve kræfter med rugbrød med leverpostej og rødbeder eller rugbrød med sild. Underligt nok forsvandt sildene hurtigst.

fh

Tirsdag blev der stegt fisk inden de største spejdere skulle afsted på en længere vandretur i bjergene. De skulle gå fra Kandersteg, som ligger i 1200 meters højde til Fründenhytte som ligger i omkring 2600 meters højde. Det tog cirka seks timer at gå derop, og udsigten derfra var helt fantastisk. Om aftenen kom der et skydække som vi kunne stå og kigge ned på. En lidt underlig fornemmelse at kunne kigge på skyerne ovenfra.

 

småOnsdag kom de største spejdere hjem fra deres tur i bjerghytten, og de yngste spejdere var på vej på deres tur til en hytte i 1915 meters højde. Her blev fødderne vasket i vand fra en gletscher. Dagen efter kom de alle tilbage til lejren, og alle spejdere havde nu en historie eller to at fortælle om, fra deres tur i bjergene og overnatningen i en bjerghytte.

Torsdagen bød igen på internationale aktivitet, hvor der blev dystet i forskellige løb, som fx frøhop, skiløb, heste ridning og mange andre former for løb. Om aftenen blev der lavet den traditionelle foliemix til at mætte de mange sultne spejdere.

 

 

 

 

lejrbålFredagen bød på en tur til Oeschinesee, som er en smeltevandssø i ca. 1900 meters højde. Vi startede et par km fra søen, hvor vi kørte i sommerrodelbahn. Her fandt man hurtigt ud af hvor meget tyngdekraften påvirker én hvis man ikke bremser på vejen ned. Efter turen i rodelbahn blev der badet i selve søen og spist is.

Fredag aften på Kandersteg internationale spejdercenter er helt specielt. Det er nemlig denne aften de har deres internationale lejrbål. Det var en helt specielt oplevelse, og stemningen når 1000 spejdere fra forskellige lande sidder omkring et bål og synger sammen er helt speciel. Til sidst sang vi alle sammen mens vi stod helt tæt omkring bålet.

 

slutLørdag blev primært brugt på at pakke lejren ned, og sørge for at alt var klar til søndag morgen, hvor vi skulle med toget hjem. Men inden lejren helt var slut, skulle spejderne alligevel på en sidste aktivitet, hvor der blev konkurreret i pioneringsfærdigheder og samarbejde med andre spejdere fra andre lande. Sidst på dagen blev lejren officielt afsluttet omkring lejrbål, hvor vi også fik et mærke hver. Dejlig afslutning på ugen med skumfiduser, kiks, bål og sang.

 

 

 

Billeder fra turen kan findes under: Om os -> Billeder 2016 -> Kandersteg (KISC)

Tags: , , , , , , , , , , , ,